Mera tåg!




När jag hade lyckats smyga mig ombord på ett lok så lät den snälla lokföraren mig låna hans keps och sitta på hans plats vid spakarna i Hagalund utanför Stockholm! Han lämnade mig på ett nytt lok med okänd destination norrut....undrar var jag tar vägen nu?

Mot dalarna!

Hej kära läsare!

I måndags träffade jag på en trevlig kille som hade sittplatsen mitt emot mig på ett tåg till dalarna. Han skulle hälsa på sin flickvän i Leksand, och höll mig sällskap till Borlänge. Han garvade lite åt historien bakom min resa, fast bara på ett snällt sätt.

Väl framme i Borlänge skulle han byta tåg, men hjälpte mig att hitta en skön sittplats på en bänk på perrongen där jag kunde vänta in en ny reskamrat.
Trevlig prick det där, och ta foton kunde han också minsann..
Vi hörs snart igen! Jag har ingen aning om vart jag varit sen i måndags, men hoppas att någon kan vara snäll och hjälpa mig med uppdateringarna! =)
Det går fort med statens järnvägar!
Skylten på borlänge central behöver tvättas, bland de smutsigaste som pluto sett!
Här blev jag senast sedd.. vart är jag nu?

På tåget



Idag kom jag till Västerås med tåget från Stockholm! Tog en promenad runt stan och fikade lite innan jag satte mig på tåget mot Sala :) Hade gärna stannat lite längre men är ju så rastlös :D


091013

Hej mamma och pappa!

Idag satt jag ensam i Helsingborg på ett Öresundståg som var på väg till Köpenhamn. 
    Det var många passagerare som nyfiket stannade till vid min plats och tittade på mig, och till slut tog en grupp snälla tjejer hand om mig.

Tjejerna var på väg till Lund, och jag fick följa med dem till universitetet på en föresläsning i danska. Det var spännande! 
   De passade även på att visa mig universitetsbiblioteket. Det var en fin byggnad!

Inne på universitetet

När tjejerna sedan skulle med tåget tillbaka till Helsingborg talade de om för mig att jag borde vidga mina vyer lite, och kanske se något utanför Skåne. 
   De bad då en kvinna som stod på perrongen, där ett x2000 mot Stockholm snart skulle anlända, att ta hand om mig.

Kvinnan lovade att hjälpa mig ombord på tåget mot huvudstaden. Spännande!!

Hoppas vi hörs snart igen. Kram från Pluto!

Ut på nya äventyr!



Jag stannade lite längre än planerat hos Kajsa. Som ni ser på bilden fick jag även följa med hennes syster på hennes träning, och det var kul! Här ser ni hur vi sitter och småpratar medan vi tittar på de andra.    

Idag fick jag åka med Kajsa till Helsingborg igen men den här gången gick jag sitta kvar på Öresundståget som skulle fortsätta till Göteborg. Det kändes lite tråkigt att säga hejdå men det ska bli så kul att få åka vidare ut i Sverige!

Här sitter jag i Kajsas soffa :)


Pluto är i Lund!

Idag satt jag på en av Lunds stadsbussar och så kom en tjej och slog sig ner bredvid mig som sedan tog med mig sig hem. Så nu sitter jag i Kajsas rum och lyssnar på kents nya singel. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den men Kajsa verkar gilla den. Jag kommer få sova har i natt och får imorgon följa med henne och hennes vän Linnéa till Campus Helsingborg för att få följa med på föreläsning :)


RSS 2.0