På väg

Japps Nu har jag lämnat Malmö,2 snälla tjejer tog hand om mig varav det var en jag åkte iväg med, min destination blev Tomelilla. Det vart trevligt o åka dit, tågvärden var snäll o lät mig åka alldeles GRATIS!!  en random man klappade mig på huvet, Jag var omtyckt.=) kvällen den 28/7 sa jag förväl till mitt resesällskap i Tomelilla, lite sorgligt tyckte vi.,men nu väntas nya äventyr!!!!

En rosa filur och en tågvärd.

Det var med stor förvåning som Claes, Tågvärden på Pågatåget mot Simrishamn upptäckte att han hade en fripassagerare med sig. Lutad mot fönstret satt Pluto, även kallad Buster, Och stirrade på honom när han klev in i den tomma förarhytten.
Claes tittade på lappen och tyckte att detta var ett väldigt roligt initiativ, så han lät den lilla figuren sitta kvar, och gick fram och pratade med lokföraren. De kom överens om att Buster borde sättas på ett tåg norrut då vi för tillfället befann oss i sydligaste Sverige, till och med ännu längre söderut än där Pluto började sin resa.

Sagt och gjort, tåget vände och kröp långsamt upp mot Malmö igen. Väl framme tog Claes med sig Buster och promenerade en sväng på Malmö Centralstation. De upptäckte ett tåg som skulle avgå om 20 minuter till Växjö och kom överens om att det vore roligt för Pluto att få åka till Småland och titta på alla träd.
Sagt och gjort! Buster satte sig på trappan till Växjö-tåget och väntade på att någon skulle få syn på honom och ta honom med på nya äventyr. Claes var tvungen att gå tillbaka till jobbet, men han såg att några flickor som skulle åt samm håll som Pluto fick syn på honom och hoppades att de skulle ta honom med sig.

Trevligt initiativ, och all lycka åt denna rosa lilla krabat och dennes resor genom Sverige. Nästa gång kanske vi kan skicka H/onom/enne ut i Europa?//
                                MvH Claes

PS. Claes är inte så bra på sådant här bloggande, så om bilderna inte dyker upp, så kan ni efterfråga dem så kommer jag att skicka dem. DS

Välkommen till min reseblogg!

Hej mitt namn är Pluto men jag kallas också för Buster. Den 28/7 lämnade mamma och pappa av mig på Malmö station och sedan dess är jag på resande fot i Sverige. Jag hoppas att ni som möter mig längs vägen vill ta med mig på äventyr runt om i landet och att ni ger mig en kram då jag har hemlängtan. Här kommer ni kunna följa min resa vart det än bär av, publicera bilder och text så mamma och pappa slipper vara oroliga.

Vi ses där ute i den stora världen!


RSS 2.0